+(31) 578 23 45 67

Beschrijving

Zweden is een prachtig land in Scandinavië dat bekend staat om zijn uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en levendige steden. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de unieke ervaringen die het biedt, van het noorderlicht tot midzomernachten. Hier zijn enkele bijzonderheden van Zweden die het een must-visit land maken:

Noorderlicht
Zweden is een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien. Het natuurverschijnsel wordt veroorzaakt door geladen deeltjes van de zon die in de atmosfeer botsen en het resultaat is een prachtig lichtspel aan de hemel. De beste tijd om het noorderlicht te zien is van september tot maart en de beste plaatsen om het te bekijken zijn in het noorden van Zweden, zoals Abisko National Park en Kiruna.

Midzomernacht
Zweden viert midzomernacht op de langste dag van het jaar, rond 21 juni. Het is een van de belangrijkste feesten van het land en wordt gevierd met het eten van haring, het drinken van aquavit en het dansen rond een meiboom. Het is een geweldige tijd om het land te bezoeken en de lokale cultuur te ervaren.

Archipelago
Zweden heeft een prachtige archipel van duizenden eilanden langs de oostkust. Het is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de natuur. Sommige van de eilanden hebben kleine dorpen met restaurants en cafés, terwijl andere alleen natuurlijke landschappen hebben om van te genieten.

Stockholm
De hoofdstad van Zweden is een prachtige stad die bestaat uit veertien eilanden die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de rijke geschiedenis, de prachtige architectuur en het bruisende stadsleven. Bezoekers kunnen het koninklijk paleis, het Vasa Museum en het oude stadscentrum Gamla Stan verkennen.

Lapland
Lapland is een regio in het noorden van Zweden die bekend staat om zijn ongerepte natuur, rendieren en Sami-cultuur. Het is een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers die willen wandelen, kanoën of hondensleeën. Bezoekers kunnen ook de Sami-cultuur ervaren door een rendiersafari te maken of een bezoek te brengen aan een Sami-dorp.

Zweden heeft nog veel meer te bieden, zoals de prachtige kustlijn van Bohuslän, de historische stad Uppsala en de prachtige natuur van de Zweedse bergen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of gewoon wat rust en stilte, Zweden heeft voor ieder wat wils.

Fotogalerij

Ontdek onze (rond)reizen

Zweden & Finland -<br>Fjorden & Steden
Hotel At Six, Brunkebergstorg, Stockholm, Zweden
8 dagen
0 /5
 1.099
Meer info

Log in