+(31) 578 23 45 67

Beschrijving

Portugal is een prachtig land gelegen in het zuidwesten van Europa. Het is een van de oudste landen van Europa met een rijke geschiedenis, cultuur en tradities. Het land biedt een verscheidenheid aan attracties en activiteiten voor toeristen van over de hele wereld.

Een van de belangrijkste attracties van Portugal is de prachtige kustlijn. Het land heeft meer dan 800 km kustlijn met schitterende stranden en een heldere blauwe zee. De Algarve is de meest populaire toeristische bestemming in Portugal, bekend om zijn zandstranden, kristalhelder water en warme klimaat. Andere prachtige stranden zijn te vinden in Cascais, Praia da Rocha en de Costa Verde.

Portugal heeft ook een aantal historische en culturele bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Een van de meest bekende attracties is de Torre de Belém, een toren uit de 16e eeuw in Lissabon die de zee bewaakte en nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het klooster van Jerónimos in Belém is een ander indrukwekkend monument dat een bezoek waard is, met prachtige gotische en Manuelijnse architectuur. Verder zijn er de kastelen van Sintra en de oude stad van Porto die ook op de Werelderfgoedlijst staan.

De Portugese keuken is ook zeer divers en smakelijk. Een bekend gerecht is de Bacalhau, gezouten en gedroogde kabeljauw die op vele manieren wordt bereid. Andere specialiteiten zijn Sardines, Cataplana, Caldo Verde en Pasteis de Nata, heerlijke custard taartjes uit Lissabon. Ook de Portugese wijnen zijn wereldberoemd, vooral de Port en Vinho Verde.

Voor degenen die op zoek zijn naar avontuur en actie, biedt Portugal talloze mogelijkheden. Zo kun je er surfen op de beroemde golven van Nazaré, mountainbiken in de Serra da Estrela, wandelen in de Peneda-Geres, of zeilen in de Algarve.

Tot slot zijn de mensen in Portugal vriendelijk en gastvrij. Ze staan bekend om hun Fado-muziek, een traditionele muziekstijl die emoties en verhalen uit het dagelijks leven uitdrukt. Het is een prachtige manier om de cultuur en geschiedenis van het land te ervaren.

Kortom, Portugal is een geweldige bestemming voor toeristen die willen genieten van de prachtige kustlijn, historische monumenten, heerlijke keuken en avontuurlijke activiteiten. Het is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en vriendelijke mensen die ervoor zorgen dat toeristen zich welkom voelen.

Fotogalerij

Ontdek onze (rond)reizen

Lissabon Lof
Tivoli Avenida Liberdade, Avenida da Liberdade, Lisboa, Portugal
4 dagen
0 /5
 949
Meer info

Login