+(31) 578 23 45 67

Beschrijving

Finland is een prachtig land in het noorden van Europa dat bekend staat om zijn adembenemende natuur, unieke cultuur en bruisende steden. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de unieke ervaringen die het biedt, van het noorderlicht tot de sauna cultuur. Hier zijn enkele bijzonderheden van Finland die het een must-visit land maken:

Noorderlicht
Finland is een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien. Het natuurverschijnsel wordt veroorzaakt door geladen deeltjes van de zon die in de atmosfeer botsen en het resultaat is een prachtig lichtspel aan de hemel. De beste tijd om het noorderlicht te zien is van september tot maart en de beste plaatsen om het te bekijken zijn in het noorden van Finland, zoals Lapland.

Sauna cultuur
Finland is de bakermat van de sauna cultuur en de meeste Finnen hebben hun eigen sauna thuis. Het is een belangrijk onderdeel van de Finse cultuur en wordt beschouwd als een manier om te ontspannen en te verbinden met de natuur. Bezoekers kunnen de Finse sauna ervaren in een van de vele openbare sauna’s of privésauna’s in het land.

Nationale parken
Finland heeft talloze nationale parken die een prachtige natuurlijke schoonheid bieden, van besneeuwde bossen tot uitgestrekte meren. Het is een geweldige manier om te genieten van de buitenlucht en te wandelen, kajakken of fietsen in de prachtige omgeving. Sommige van de populairste nationale parken zijn Nuuksio, Koli en Oulanka.

Helsinki
De hoofdstad van Finland, Helsinki, is een prachtige stad die bestaat uit eilanden en schiereilanden aan de kust van de Finse Golf. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de unieke architectuur, de historische bezienswaardigheden en het bruisende stadsleven. Bezoekers kunnen de iconische kathedraal van Helsinki, de Suomenlinna-vesting en het Design District verkennen.

Rendieren
Rendieren zijn een belangrijk onderdeel van de Finse cultuur en economie. Bezoekers kunnen rendieren zien grazen in de wildernis van Lapland, of een rendiersafari maken met een lokale Sami-herder om meer te leren over de traditionele Sami-cultuur.

Finland heeft nog veel meer te bieden, zoals de prachtige meren van de Lakeland-regio, de historische stad Turku en de levendige winterfestivals zoals het Rovaniemi Santa Claus Village. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of ontspanning, Finland heeft voor ieder wat wils.

Fotogalerij

Ontdek onze (rond)reizen

Zweden & Finland -<br>Fjorden & Steden
Hotel At Six, Brunkebergstorg, Stockholm, Zweden
8 dagen
0 /5
 1.099
Meer info

Log in